Rejser til Cambodia

Cambodia et af de mest spændende lande i Sydøstasien. Her finder man stadig orientens mystik, møde et gæstfrit og traditionsrig folk.
I gennem mange år har Cambodia været lukket land for turister men siden slutning af i 1990'erne har landet været åbent for rejsende, som i stadigt stigende antal er kommet hertil for at opleve de fantastiske bygningsværker og kulturen. Det er naturligt de imponerende tempelkomplekser - Angkor Wat, som tiltrækker sig størst opmærksomhed. Men hovedstaden Phnom Pehn er bestemt også seværdig. Phnom Penh er præget af den franske kolonitid med boulevarder og palæer, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og vor tids moderne byggestil

Cambodias historie
Kongeriget Campuchia eller Cambodia var en af hovedområderne i det tidligere Khmer rige.
Kongeriget var en stormagt i Sydøstasien (800 - 1200-tallet), der regerede over store områder af det nuværende Vietnam, Laos, Burma og Thailand. Cambodia har tidligere været en fransk koloni, men blev erklæret uafhængig fra franskmændendes varetægt den 9 november 1953. Historisk set er landet nok mest kendt for dets uhyggelige periode under Pol Pot regimet eller Khmer Rouge, der tog magten den 17 april 1975. Cambodia blev erklæret for år 0. og mellem 1975 og 1979 udslettede Pol Pot en tredjedel af befolkningen. Derudover blev en del af Bygninger, statuer også ødelagte.

Geografi
Cambodia er et kongerige, der ligger i det sydøstlige Asien mellem Thailand i nordvest, Vietnam i øst og Laos i nord. Mod sydvest ligger den Thailandske Bugt. Landet dækker et område på 181.035 kvadratkilometer (ca. 4 gange større end Danmark).
Cambodia har tre store bjergområder - i sydvest hvor Cardamom bjergkæden rejser sig. I nord med Dangkrek-bjergene og Eastern Highlands i det nordøstlige hjørne mod Vietnam og Laos. Den centrale del af landet er præget af Tonle Sap søen, der forbinder med Mekong flod. Den mægtige flod er verdens tolvte længste flod. Landet har også en vidunderlig kystlinie med små koraløer og kridhvide sandstrande i sydvest.