Rejser til Burma

Rejser til Burma
Rejs til Burma med Anton le Tours og få oplevelser for livet. Burma er Sydøstasiens største land og mest forskelligartede lande. En rejse til Burma er en rejse tilbage i tiden og her lever eventyret stadig.
Det er der mange gode grunde til at besøge Burma, for det er på mange måder et uberørt og uspoleret land med flotte hvide sandstrande strande. Naturen er absolut fantastisk. Folk er en meget venlig, imødekommende og åbne samt nysgerrige.

Burma er en multietnisk stat, hvor der findes mange forskellige folkeslag og bjergstammer. f.eks. Padaung-stammen, hvor kvindens stammer er kendt for at have halsen pakket ind i utallige tætsiddende messingringe, der får halsen til at se længere og tyndere ud.
Når man er i Burma, er det næsten et must at tage ud og se den idylliske Inle-sø og Den berømte Shwedagon-pagoden i Yangon (tidligere Rangoon), der dækket med flere lag rent guld.
Ifølge sagnet gemmer Buddhas hårstrå sig under alt guldet. På Inle-søen bor mange mennesker fordelt på flere små landsbyer på pæle. Man skal helle ikke snyde sig selv for den magiske atmosfære i den gamle ruinby Bagan med over 2.500 gamle templer, pagoder. Området er fredet af UNESCO som verdens kulturarv.

Burmas historie
Burma/Myanmar, der officielt hedder Pyidaungzu Myanma Naingngandaw, hvilket betyder Myanmar Unionens Republik på dansk. Navnet Burma er en tilpasning af landets andet navn i befolkningen (Buhrma eller Bama) og stammer fra briternes kolonitid i slutningen af det 19. århundrede. Det var landets officielle navn indtil 1989, hvor militærregeringen genindførte det gamle navn Myanmar.
I 1824 besejrede Storbritannien Burma og styrede landet indtil Anden Verdenskrig. Efter krigen lykkedes general Aung San at skabe et uafhængigt Burma men blev selv myrdet af rivale, blev landet kastet ud i kaos. I 1962 overtog militæret magten. Der afholdt valg 1990 og oppositionspartiet National League for Democracy (NLD) vandt men juntaen nægtede at overdrage magten til oppositionsleder Aung San Suu Kyi, datter af General Aung San. Juntaen har formået at holde sig på magten blandt andet ved at satte Aung San Suu Kyi i husarrest men hun blev løsladt 13. november 2010. Dermed sprækker i landets mangeårige isolation fra omverdenen.

Geografi
Burma ligger i sydøstasienen og grænser mod nord op til Folkerepublikken Kina, mod vest til Bangladesh og Indien, mod øst til Laos og Thailand i den sydøstlige del af landet. Burma er det største land i Sydøstasien, der dækker et område på 676.560 kvadratkilometer. Under militærstyret (1962-2010) er mange byer navne ændret, f.eks. er Rangoon nu Yangon, som er Burmas største by og var landets hovedstad fra 1885. I 2005 blev den administrative hovedstad flyttet fra Yangon til Naypyidaw, der ligger 320 kilometer nord for byen.Burma har Sydøstasiens højeste bjerg, Mt. Hkakabo Razi, der ligger i den nordlige del landet. Størstedelen af befolkningen lever omkring Irrawady flod, som deler Burma i to, er landets hovedpulsåre.